sobota 27. července 2013

Astrální cestování



Astrální cestování (Obe - out of body experience - mimotělní zážitek) je zvláštní forma cestování. Jde o to, že duch spolu s duší opustí své fyzické tělo. 
Určitě všichni víte, co je to klinická smrt. Při tomto jevu také duch opouští tělo, je to ale následkem šoku, operace, nebo těžké nehody. Při astrálním cestování je to opuštění dobrovolné. 

Základem pro toto cestování je věřit tomu, že můžeme existovat nezávisle na svém fyzickém těle, že existuje jakási duše a duch. Duch je něco, co má každá osoba, je to astrální tělo, které se může volně pohybovat, zatímco tělo fyzické spí. Je to jev podobný snu, ve snu to také nejste vy, ale "tělo, které si půjčíte". 

Astrální cestování není, jako hodně podobných jevů, nic nového. Už ve starověku dokázali šamani cestovat do budoucnosti. Své metody ale drželi v tajnosti. 

Pojmy související s astrálním cestováním

Astrální tělo - to je kopie našeho fyzického těla, je ale jemnější a "průsvitné". Astrální tělo člověk necítí, necítí ani bolest, hlad, žízeň a podobně. 

Stříbrné vlákno - naše fyzické tělo nedokáže žít bez těla astrálního. Proto je tu stříbrné vlákno, to totiž spojuje naše fyzické a astrální tělo. To znamená, že část naší mysli zůstává ve fyzickém těle a díky tomu může vrátit astrální tělo zpět do těla fyzického. 

Co můžete dělat při astrálním cestování? 

- navštívit jakékoliv místo
- přenést se do minulosti a budoucnosti
- zbavit se strachu ze smrti
- dohlížet na milované osoby a přátele
- uskutečnit astrální cestu ve dvou
- navštívit zesnulé, pokračovat ve vztahu s nimi
 
zpracovala Kristýna Makarovová