neděle 23. června 2013

Pravda o 11. září 2001


11. září 2001 je datum, kdy se konala série útoků na Spojené státy. Byla unesena 4 letadla, 2 narazila do věží Světového obchodního centra v New Yorku, známých jako Dvojčata. Obě budovy se do dvou hodin zhroutily a tím zničily a poškodily blízké budovy. Třetí letadlo narazilo do Pentagonu, čtvrté se zřítilo v Pensylvánii, ale původně prý mělo zasáhnout Bílý dům nebo Kapitol. Při útocích zemřely téměř 3 tisíce lidí, včetně 19 únosců. 


A jak Spojené státy zareagovaly na útoky? Vyhlásily válku s terorismem a svrhli Taliban. Důsledkem útoků bylo posílení antiteroristických zákonů a také ohromné ztráty burzy v pojišťovnictví a letecké dopravě. Zničením prostorů a budov  vznikla škoda velká několik miliard dolarů. 











Tak takhle nějak zní "oficiální verze". Existuje ale několik konspiračních teorií, které tvrdí, že to vůbec nebyl útok! Existuje několik věcí, které nenasvědčují útoku teroristů.


1. Proč na snímcích, vyfocených hned po nehodě, nejdou vidět žádné trosky letadla? A ani stopy po nárazu křídel? 

2. Jak je možné, že se zhroutila Budova 7, do které žádné letadlo nenarazilo? Oficiální verze tvrdí, že se zhroutila kvůli požárům, ale toto tvrzení vyvrátili architekti a vědci - oheň prý nemohl způsobit takovou škodu! Podle nich se budova zhroutila kvůli demolici. V této budově sídlila CIA a v této budově byly materiály, dokazující finanční machinace energetické firmy Enron, které byly zrovna vyšetřovány. 

3. Proč byly útoky načasované na ráno? Kdyby útočili teroristé, určitě by chtěli zabít co nejvíce lidí, ale touhle dobou jich tam bylo poměrně málo. 

4. Ve spodní části Dvojčat se spodní okna vyrazila mnohem dřív, než došlo ke zhroucení, pravděpodobně díky výbuchu. 



5. Také se mohlo jednat o obrovský pojistný podvod, protože několik týdnů před zhroucením Dvojčat je jejich majitel pojistil na 6 miliard dolarů!


6. Uvádí se, že v letadlech bylo celkem 19 arabských teroristů, ale v prvotně zveřejněných seznamech posádek se neuvádělo ani jedno arabské jméno!

Tak co, pořád si myslíte, že to byl čin teroristů? A kde je pravda? Posuďte sami. 


zpracovala Kristýna Makarovová
Sdílet na Facebooku