sobota 12. října 2013

Oživlé panenky


Kotakoti
Každá z dívek se chce podobat svému idolu. Může to být Selena Gomez, Miley Cyrus, Marylin Monroe nebo... okatá děvčátka z anime.



A jak ze sebe udělat takovou "anime" holčičku? Někomu stačí speciální kontaktní čočky, nalepovací řasy, pudr, oční stíny a další šminky. Některé však volí razantnější plastické operace. Nejsou to jen plastické operace očních víček, nosu a brady, ale také lebky, podstupují bolestivé prodlužování nohou, zvětšování prsou a další. 


Venus Palermo
Tento zdánlivě neškodný trend se do světa rozšířil z domoviny anime, z Japonska.
 Tam se totiž zrodila první hvězda, Naoko Kamijyo (22). Další hvězda je už ze zaoceánské oblasti, jmenuje se Charlotte Hothman, a je přímo posedlá svou sbírkou Barbie panenek. Proto také podstupuje operace za neskutečné částky, aby vypadala jako její idoly. Velmi známou "panenkou" je Dakota Rose, na youtube pod názvem Kotakoti, která je fenoménem hlavně v asijských zemích. 

V Evropě je nejznámější slečnou s touto zálibou Venus Palermo, která se líčí a obléká jako panenka již od svých 15 let, kdy poprvé navštívila Japonsko. Je také jedna youtube hvězdou, na jejím profilu najdete desítky videí, jak vypadat jako ona. 



Problém v této "neškodné" zálibě vidí hlavně psychologové, kteří se bojí, že hlavní hodnotou dívek se stane jen jejich vzhled. V pozdějším životě může vést tento styl života k depresím ze stárnutí a poruchám příjmu potravy, např. anorexii.

Videa:





zpracovala Kristýna Makarovová