čtvrtek 2. května 2013

Chupacabra





Chupacabra je tvor, pocházející z Portorika. Poprvé byl viděn asi před 100 lety, kdy Chupacabra začala napadat domácí zvířata a vysála z nich veškerou krev. Lidé mají z tohoto stvoření strach, protože je známo mnoho případů, kdy Chupacabra zaútočila také na člověka. 

Zhruba před 20 lety farmáři z Portorika nacházeli svá zvířata s vyrvanými vnitřnostmi. Nedaleko byl pozorován tvor, který vypadal jako Yetti, ale vysoký pouze 1,2 -1,5 metru. Jeho srst byla hnědá nebo černá. Neživí se pouze krví, ale také banány. Lidé se rozhodli při napadení zvířat Chupacabru usmrtit zastřelením, ale bez účinku. 

Po posledních svědectvích je ale Chupacabra popisována úplně jinak. Má velkou kulatou hlavu, oči mandlového tvaru, malá ústa. Celý obličej je tmavě šedý, ale zbytek těla má stejnou strukturu kůže, jako chameleon – umí měnit barvy a navíc má křídla. 


Chupacabra by mohlo být také stvoření, známé pod názvem „ďábel z New Jersey“, který byl pozorován asi ve 20 amerických městech. 


Poslední zpráva, která pochází z minulého roku udává, že nejspíše byl opět nalezen tvor, který by mohl být Chupacabrou – má modrošedou kůži a téměř žádnou srst. Má ocas jako krysa a 4 velké tesáky. Na místě, kde byla vidět díra po kulce, nebyla žádná krev. Zvíře, ačkoliv bylo několik hodin po smrti, vypadalo jako zabité před několika týdny



zpracovala Kristýna Makarovová