středa 26. června 2013

Kuchisake-Onna - žena s rozřezanými ústy

Tahle žena je postavou japonských legend. Tahle žena má přímo ukázkový Jokerovský úsměv od ucha k uchu - jen malinko strašidelnější. Pokud někdy potkáte tuhle ženu, její šílený krvavý úsměv je nejspíš to poslední, co v tomhle životě uvidíte. 




Pokud se vydáte na noční procházku temnými japonskými uličkami, může se Vám stát, že před Vámi bude stát štíhlá žena v černém nebo béžovém kabátě. Její tvář bude lemována dlouhými černými vlasy a zakryta chirurgickou maskou, což není nic divného, v Japonsku se tak lidé chrání proti různým kapénkovým onemocněním. 

Nejspíš se před Vámi zastaví a tichým hlasem se Vás zeptá:" Watashi kirei?"(Jsem krásná?) Je důležitá Vaše odpověď - když řeknete, že ne - vytáhne obrovské nůžky a hlavu Vám prostě odfikne. Když řeknete, že ano, tak si tahle roztomilá příšerka stáhne svojí masku a zeptá se znovu. Komu by ale přišla krásná ženská s rozřezanými tvářemi, že. Jestli jí odpovíte záporně, udělá "šmik šmik" a jste bez hlavy. Jestli jí opět řeknete, že je krásná, vezme nůž a rozřeže Vám tváře stejně, jako je má ona. Být Vámi, tak se ani nepokouším utéct - dohoní Vás a rozřízne Vaše tělo vejpůl. 

Asi se ptáte, jak se jí to vlastně stalo. No, znáte to - hezká ženská si najde chlapa, co má sice peníze, ale nestačí v určitých oblastech. Proto si najde milence. Průšvih je v tom, že na milence jí přišel její muž. Protože její manžel byl celkem násilnický typ, vzal prostě nůž a rozřezal jí pusu, přitom na ní nepříčetně řval "A kdo si TEĎ bude myslet, že jsi krásná ?" Z nebohé ženy se stal duch, co bloudí ulicemi s maskou, zakrývající hrozné jizvy. 


zpracovala Kristýna Makarovová

Sdílet na Facebooku